Punctul zero

(Point Zero)

România-Statele Unite ale Americii, 1995, film de acțiune, color, 118 minute (AP)

regizor: Sergiu Nicolaescu
scenarist: Jeffrey Pohn
compozitor: Petru Mărgineanu, Radu Goldis
operator: Alexandru Groza
monteur: Robert E. Ball Jr., Robert Ball

Distribuția: 
Darby Hinton (Morgan)
Kathleen Kinmont (Brigitte)
Brian McNamara (Peter)
Viorel Andreescu (generalul Duma)
George Alexandru
Coproducție româno-americană, acest film este cronica ficționalizată a unei misiuni super-secrete cu implicații globale. Concret, doi agenți speciali CIA sosesc în România cu trei obiective clare. Trebuie să-i smulgă unui general securist o listă a teroriștilor aflați pe teritoriul american, să pună mâna pe o casetă de bijuterii aparținând Elenei Ceaușescu și să încurajeze Revoluția Română. Astfel, ei intenționează să distragă atenția de la intervenția SUA în Panama.

Despre evenimentele din decembrie 1989 din România, s-au scris nenumărate ipoteze și explicații. Filmul dorește să ofere punctul de vedere al realizatorului referitor la acest subiect.
Mulți dintre români vor avea ocazia să urmărească, transpunerea evenimentelor din decembrie1989, într-o manieră dinamică și spectaculoasă, într-un film de acțiune. Regizor și scenarist al filmului, Sergiu Nicolaescu, a intrat în memoria românilor nu doar datorită filmelor sale excepționale, ci și datorită evenimentelor din decembrie, actorul-regizor fiind o persoană care a participat efectiv la acele evenimente și care, ulterior, a devenit și membru în Parlamentul României.


Linkuri:
IMDb