Caută festivaluri:
Județ:
Oraș:
Categorii:
Căutare după titlu:
Festivaluri în desfășurare:
Anim'est - București - (02.10.-11.10.)
Astra Film Fest - Sibiu - (05.10.-11.10.)
Bucharest Fringe - București - (02.10.-11.10.)
CineȘoc - București - (25.02.-23.12.)
Dracula Film Festival - Brașov - (07.10.-11.10.)
Eurothalia - Timișoara - (08.10.-15.10.)
eXplore festival - București - (18.09.-15.11.)
FESTin pe Bulevard - București - (08.10.-17.10.)
Hip Trip Film Festival - București - (08.10.-11.10.)
Serile Lipatti - București - (09.01.2015.-30.04.2016.)
United Artists Festival - București - (20.09.-11.10.)
Zilele Filmului Brazilian - București - (06.10.-10.10.)
"100, 1.000, 1.000.000 de povești" - București - (03.10.-10.10.)

octombrie 2015


noiembrie 2015


iunie 2016


Recomandări festivaluri

Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii "100, 1.000, 1.000.000 de povești"

(București, Teatrul Ion Creangă, 3 - 10 octombrie)

jAuns la cea de-a XI-a editie, Festivalul se desfășoară anul acesta între 3 și 10 octombrie, reunind peste 50 de evenimente: spectacole de teatru dramatic, musical, teatru dans, producții de tip educatie timpurie, circ, dar și ateliere de teatru propuse de artiști din Argentina, Elveția, Germania, Italia, Israel, Olanda, Slovacia, Spania sș România. Pe scurt, vor fi 8 zile cu mult teatru, 2 secțiuni compețitionale - producții pentru categoria de vârsta 1 - 6 ani, respectiv pentru copii cu vârsta peste 6 ani -, 5 scene și peste 5000 de spectatori care vor descoperi unele dintre cele mai spectaculoase povești montate astăzi de către teatrele pentru copii din Europa și nu numai.

Citește mai mult >>>

Maratonul Teatrului Independent - Bucharest Fringe

(București, 2 - 11 octombrie)

estivalul Maratonul Teatrului Independent - Bucharest Fringe, eveniment care are drept scop promovarea artiștilor independenți, revine cu ediția a cincea, și ne aduce spre delectare peste 30 de spectacole, dintre care 2 premiere, un spectacol invitat din Republica Moldova și un show-case cu momentele cele mai importante de la Gala Hop, din 2014 și 2015. Spectacolele au loc în cele mai cunoscute teatre indepedente, la Teatrul Național și la Teatrul Odeon.

Citește mai mult >>>

Anim'est

(București, 2 - 11 octombrie)

Celor șapte sectiuni competitive ale festivalului (lung metraj internațional, scurt metraj internațional, film românesc, film studențesc, videoclip & advertising, balkanimation - deschisă filmelor din Albania, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croația, FIRO Macedonia, Grecia, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, Turcia, Minimest) și secțiunii Animash (ex-Mozaic) (rezervate celor mai populare filme de animație ale momentului, premiate la festivaluri de film importante din lume) li se adăugă în fiecare an secțiuni speciale, dedicate unor școli de film de animație renumite în întreaga lume, unor studiouri care au realizat filme multi-premiate, unor festivaluri de profil celebre din Europa, precum și unor animatori consacrați.

Citește mai mult >>>

Astra Film Fest

(Sibiu, 5 - 11 octombrie)

Astra Film Festival este promotorul filmului documentar în România si în lume si singurul festival 100% românesc care a creditat si propulsat industria de film documentar din România si din regiune. La Sibiu, an de an îsi dau întâlnire cele mai recente documentare si autorii lor. În 2015, sunt aliniate la start 32 de documentare legate de România fie prin subiect, fie prin autor, care surprind tot atâtea viziuni despre cotidianul românesc, produse în ultimii doi ani.

Citește mai mult >>>

Hip Trip Film Festival

(București, Cinema Union și Cinema Eforie, 8 - 11 octombrie)

Cea de-a doua editie a HipTrip Film Festival aduce la București 25 de filme din 10 țări precum India, Marea Britanie, SUA, Australia, Spania, Germania, Siberia, Canada, Iran și România. Sunt proiectate șase filme cu și despre India: două documentare în avanpremieră: "Hit the Road: India" și "Go Ganges!", două producții indiene, "Highway" și "Barefoot to Goa", două filme de ficțiune ce completează secțiunea: o producție Spania-România - "Noaptea vine în India / Anochece en la India" și "The Second Best Exotic Marigold Hotel".

Citește mai mult >>>

International Tattoo Convention

(București, Palatul Bragadiru, 9 - 11 octombrie)

a ediția din 2015, pe lângă sunetul adictiv al mașinilor de tatuat și concursuri ale operelor de artă pe piele se adaugă o serie de show-uri și concerte live, accesorii, echipamente și multe alte surprize. Partea de spectacol va fi asigurată de actorul american Robert LaSardo, renumit din filmele tip CSI sau Nip Tuck, senzuala Sini Ariell și non-conformistul Emilio Gonzales maestru al suspendărilor, alături de aproape 100 de artiști tatuatori profesioniști.

Citește mai mult >>>

Festivalul European de Teatru "Eurothalia"

(Timișoara, 8 - 15 octombrie)

Festivalul reunește la Timișoara, pentru prima dată în această formă, opere ale unor importanți creatori europeni, precum Oskaras Korčunovas, Silviu Purcărete, Jan Lauwers ori Wim Vandekeybus, precum și spectacole care recurg la noi estetici teatrale, cum sunt cele produse de Teatrul "Anton Pann" din Râmnicu-Vâlcea, Teatru-Spălătorie din Chișinău (Republica Moldova) sau Teatrul Maghiar de Stat "Csiky Gergely" Timișoara. Totodată, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze unele dintre cele mai recente producții ale Teatrului German de Stat Timișoara.

Citește mai mult >>>

eXplore festival

(București, 18 septembrie - 15 noiembrie)

Co-inițiat în 2005 de către coregraful și managerul cultural Andreea Căpitanescu, director artistic al Asociației 4Culture, festivalul vizează creșterea vizibilității performance-ului contemporan prin oferirea unui program internațional complex, adresându-se publicului larg și profesioniștilor din domeniu. În fiecare an, eXplore festival - Bucharest International Contemporary Performance Festival selectează cele mai reprezentative creații internaționale pentru noile tendințe din dansul contemporan și performance, alături de instalații și experimente new-media, formate ce pendulează la granița dinte domeniile artistice.

Citește mai mult >>>

FESTin pe Bulevard

(București, 8 - 17 octombrie)

Anul acesta, Festivalul Internațional de Teatru Fest(in) pe Bulevard va avea 3 secțiuni principale, alături de alte evenimente colaterale. La Sala Horia Lovinescu va avea loc secțiunea de comedie de bulevard, atât de apreciată de publicul amator de teatru. Pentru secțiunea competitivă, ce se va desfășura la Sala George Constantin, organizatorii au ales tema Criza limbajului - Limbajul crizei, prin care se speră în atragerea a segmente noi de spectatori, în special pe cei tineri. Noutatea din acest an constă în includerea Festivalului Penitenciarelor în programul Fest(in) pe Bulevard, prin crearea secțiunii MultiArt (spectacole cu actori-deținuți).

Citește mai mult >>>