Caută festivaluri:
Județ:
Oraș:
iulie 2016 >>
L Ma Mi J V S D
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Categorii:
Căutare după titlu:
Festivaluri în desfășurare:
Arhetipurile din Tarot - București - (04.07.-01.08.)
Ateliere de vară pentru copii - București - (01.07.-30.07.)
Caravana filmelor TIFF - În mai multe orașe - (19.07.-11.09.)
Copacul cu cărți - București - (15.07.-14.08.)
Creative Fest - București - (22.07.-24.07.)
EUROPAfest Summer Edition 2016 - Sinaia - (14.07.-26.07.)
Festivalul Celtic Transilvania - Beclean - (22.07.-24.07.)
Festivalul de teatru urban - București - (08.07.-31.07.)
Festivalul "Teatru, Stradă și Copil" - București - (14.04.-11.09.)
Festivalul "Vara magică" - București - (06.07.-24.08.)
Icon Arts - Sibiu - (21.07.-31.07.)
SoNoRo Conac - În mai multe orașe - (23.07.-06.08.)
Stagiunea estivală "VăraTic" - Mogoșoaia - (09.07.-04.09.)
Stagiunea muzicală estivală - București - (03.06.-25.09.)
Școala de vară Antipa - București - (04.07.-09.09.)
Tabăra de creație "Vara pe uliță" - București - (04.07.-04.08.)
Vacanța de vară cu Excelsior - București - (17.06.-04.09.)
Waha Festival - Covasna - (21.07.-25.07.)

iulie 2016


august 2016


septembrie 2016


octombrie 2016


noiembrie 2016


Recomandări festivaluri

Creative Fest

(București, Piața Constituției, 22 - 24 iulie)

ntrarea la festival va fi liberă. Creative Fest înseamnă trei zile de muzică, street dance, demonstrații de graffiti, space painting, 3D urban art, acrobații cu skateboard si biciclete, dar și multe alte activități. Line-up-ul festivalului include artiști internaționali de renume precum: Redman, Dilated Peoples, Dub Fx, Patrice și Coely. Pe scena Creative Fest vor mai urca Gojira & Planet H, Omul cu șobolani, Șuie Paparude, Culese din Cartier (Argatu, Frații Grime, Fantome și Cred Că Sunt Extraterestru), CTC (Vlad Dobrescu, Deliric și DOC), Coma, Tony Baboon, Robin and the Backstabbers, Basska, Alan&Kepa, Raku și Dj K-lu & DJ Sauce.

Citește mai mult >>>

Festivalul Celtic Transilvania

(Beclean, 22 - 24 iulie)

Acesta este un eveniment complex, unic în România, și chiar în estul Europei, în care se combină armonios activitățile de reconstituire istorică a perioadei celtice a Transilvaniei, cu muzica. Pe scena festivalului Celtic Transilvania vor urca GOD, Bucovina, Dirty Shirt, Harmasar, Selfish Murphy, Ad Hoc, Arhaic, Ashaena și mulți alții. Accesul publicului la festival va fi gratuit.

Citește mai mult >>>

Waha Festival

(Bătânii Mari, 21 - 25 iulie)

Pe lângă muzică, workshopuri, galerii de artă și cinema, la Waha va exista și o zonă de healing/vindecare (meditație și terapii alternative în aer liber). Unde te cazezi? La cort. Waha înseamnă celebrare, înseamnă manifestare, înseamnă vibrație, înseamnă dans, înseamnă cooperare, înseamnă împărtășire, înseamnă armonie, înseamnă iubire, spun organizatorii.

Citește mai mult >>>

EUROPAfest Summer Edition 2016

(Sinaia, 14 - 26 iulie)

După succesul înregistrat de ediția no. 23 a EUROPAfest - jazz | blues | pop | clasic, festival patronat de Casa Regală, desfășurat în luna mai la București și Sibiu, jmEvents continuă seria evenimentelor la Sinaia cu EUROPAfest Summer Edition. Festivalul este organizat în parteneriat cu Primăria Sinaia, Castelul Peleș și Hotel Mara. Concertele se mută așadar în orașul de la poalele Bucegilor, o destinație pitorească, de vacanță, cu drumuri de piatră ce duc la Castel, cu povești cu regi și regine și peisaje idilice.

Citește mai mult >>>

Ateliere de vară pentru copii

(București, Muzeul Țăranului Român, 1 - 30 iulie)

Dintr-o poveste țărănească sau o amintire bună de păstrat, se alege un personaj, o temă sau o mireasmă potrivită să începi o zi de vacanță. Amesteci cu puțină curiozitate, un dram de talent și multă poftă de joacă și adaugi un strop de Fast și Locuire la țară. Din lut, mărgele, bambus, cârlige de rufe, carton, menghine și ace, sticlă și culoare, pânze și fotografii, povestea sau jocul tău, sub îndrumarea unui artist sau pedagog muzeal, prinde forma unui atelier creativ. Se consumă câte unul sau trei, de ce nu (!?) în fiecare zi, în toată luna lui Cuptor.

Citește mai mult >>>

Marele Picnic ShortsUp

(București, Grădina Botanică, 29 - 30 iulie)

Pe covorul verde, proiectate pe doua ecrane gonflabile, scurtmetrajele de la Marele Picnic povestesc despre evadare, nevoia de libertate si apropierea de natura, în doua selectii pline cu fictiune, comedie si animatie. Programul de filme este diferit în fiecare seara si ruleaza între orele 21.30 si 23.30, savurat de spectatori pe iarba, la racoarea gradinii, de pe paturi de picnic.

Citește mai mult >>>

Rock the city

(București, Piața Constituției, 29 - 30 iulie)

Cel mai mare festival de rock al României - Rock The City, ajuns la cea de a 7-a ediție, revine cu turneele live ale celor mai importanși headlineri ai momentului, cap de afiș în toate festivalurile mari din Europa. Marcel Avram, East European Production și D&D East Entertainment organizează concertele MUSE și IRON MAIDEN, în cadrul festivalului Rock The City desfășurat în 29 - 30 iulie 2016, în Piața Constituției.

Citește mai mult >>>

Padina Fest

(Platoul Padina, 28 - 31 iulie)

La 1509 metri altitudine, pe Platoul Padina din Parcul Natural Bucegi, are loc, de 7 ani la rând, Padina Fest. Unul dintre cele mai longevive festivaluri de muzică alternative de la noi din țară va sărbători cea de a 7a ediție printr-un line-up exclusiv românesc, astfel că, între 28 și 31 iulie 2016 vor sosi la Padina Fest unele dintre cele mai îndrăgite trupe de rock și electro. Ca și anul trecut, seara de vineri va fi rock: Vița de vie, Robin and the Backstabbers, Coma, E.M.I.L., Pixels vor fi prezenți la Padina Fest vineri, 29 iulie 2016.

Citește mai mult >>>

Europa FM Live pe plajă

(Venus-Saturn, 29 - 31 iulie)

Smiley se află printre artiștii din line-up-ul Europa FM "Live pe Plajă", cel mai mare concert al verii de pe litoralul românesc, ajuns la cea de-a cincea ediție. Între timp, lui Smiley i s-au alăturat Antonia, Les Elephants Bizarres, Carla's Dreams, Lidia Buble, Adrian Sînă, Voltaj și Andra. În 2016, organizatorii estimează un număr triplu de spectatori: 300 de mii de români sunt așteptați la Europa FM - "Live pe Plajă", un mega-maraton de trei zile, în care magia muzicii va pune stăpânire absolută pe litoral!

Citește mai mult >>>

Musai Fest

(Vama Veche, 29 - 31 iulie)

La festival sunt așteptați toți cei dornici de distracție și relaxare. În cele trei zile de festival vor fi organizate mai multe concerte, iar printre artiștii anunțați la Musai Fest, se numără: Argatu, Cred Că Sunt Extraterestru, Subcarpați, Robin and the Backstabbers, Urma, Moonlight Breakfast, ROA, Macanache și Frații Grime.

Citește mai mult >>>

Arhetipurile din Tarot: călăuze spre mitul personal

(București, Fundația Calea Victoriei, 4 iulie - 1 august)

Pierdute în negura vremurilor, originile Tarotului ne vorbesc despre zei, taine și înțelepciuni uitate. Cel căruia i-a fost atribuit în primă instanță meritul de a le dărui oamenilor Tarotul, pentru a-i ajuta să dezlege cele mai adânci enigme, este zeul egipten Toth. Zeu al înțelepciunii, al științelor oculte, al scrierii sacre, mesager între cer și pământ, el este omologul egiptean al zeului Hermes din mitologia Greacă sau Mercur din cea romană. Alte surse afirmă că Tarotul ar conține secretul Shambalei și că venirea lui în Europa s-ar datora țiganilor nomazi care îl foloseau în scop divinatoriu. Și cu privire la semnificația numelui acestei arte sau științe sacre, părerile sunt împărțite.

Citește mai mult >>>

Stagiunea estivală "VăraTic"

(Mogoșoaia, Palatele Brâncovenești, 9 iulie - 4 septembrie)

Organizată de Teatrul Ion Creangă și Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, stagiunea estivală "VăraTic" se desfășoară în perioada 9 iulie - 4 septembrie a.c. și include o serie de producții dedicate copiilor cu vârsta peste 4 ani, special alese pentru a transforma experiența vizionării unui spectacol de teatru într-o călătorie presărată cu povești neconvenționale. Tinerii spectatori vor avea astfel ocazia să exploreze lumile imaginate de artiștii Teatrului Ion Creangă: de la teatru interactiv într-un spațiu de joc miniatural ("Cartierul poveștilor"), la numere de teatru-circ ("Clowns"), de la aventuri muzicale cu destinația Polul Sud ("Pinguinii melomani"), la călătorii interplanetare pe acorduri de chitară ("De-a Micul Prinț").

Citește mai multe >>>

Tabăra de creație "Vara pe uliță"

(București, Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti", 4 iulie - 4 august)

Muzeul Național al Saltului "Dimitrie Gusti" organizează ateliere de creație populară. olărit, modelaj, încondeiat ouă, țesut-cusut, opincărit, sculptură în lemn, icoane pe lemn, icoane pe sticlă, măști populare, podoabe populare, împletituri textile și vegetale, pictură naivă, păpuși, dansuri populare. Noutatea acestei ediții vor fi jucăriile și machetele din lemn. În plus, cei interesați pot opta pentru ateliere de desen-pictură, foto, teatru, teatru de păpuși.

Citește mai mult >>>

SoNoRo Conac

(În mai multe orașe, 23 iulie - 6 august)

Bisericile Fortificate din Criș și din Ilieni, Casa Kraus din Criș, Casa cu Blazoane din Chiojdu, Conacul Domniței Ralu din Chițorani și Casa de Oaspeți a Prințului de Wales din Valea Zălanului sunt locurile încărcate de istorie, dar și de poezie, ce vor găzdui în această vară întâlniri cu Ludwig van Beethoven, Zoltán Kodály, Jean Sibelius, Edward Elgar, Johann Sebastian Bach, Béla Bartók, Wolfgang Amadeus Mozart și György Ligeti, în interpretarea lui Răzvan Popovici (violă), Erik Schumann (vioară), Liisa Randalu (violă) și Jan-Erik Gustafsson (violoncel).

Citește mai mult >>>

Festivalul "Vara magică"

(București, Ateneul Român, 6 iulie - 24 august)

În fiecare seară de miercuri. Orchestra Română de Tineret, Orchestra de Tineret a Portugaliei, Orchestra Sinfonietta si Orchestra Junior, alături de celebri dirijori și soliști români și străini vor atrage publicul la Ateneu și în această vară, pentru al cincilea an la rând. Organizat în această formula din anul 2012 Festivalul "Vara Magică" a devenit un reper cultural de nivel internațional privitor la modul de petrecere a timpului, mult așteptat de bucureștenii care petrec o parte a verii în capitală, precum și de un număr tot mai mare de turiști. Lanto Communication, singurul generator constant de proiecte de mare anvergură, la nivel de orchestră simfonică de mari dimensiuni, cu mari dirijori și soliști de foarte înalt nivel, propune an de an această serie de concerte de elită în lunile iulie și august.

Citește mai mult >>>

Caravana filmelor TIFF

(În mai multe orașe, 19 iulie - 11 septembrie)

Caravana Filmelor TIFF îsi reia drumul prin tara, în aceasta vara, proiectând câteva dintre cele mai apreciate filme din ultimul an în circa 15 orate. Un proiect cu traditie, initiat pentru a suplini lipsa cinematografelor, Caravana continua cu succes pentru al saptelea an, peste 33.000 de spectatori urmarind filmele în 2015. Din iulie pâna în septembrie, pe un ecran gonflabil urias, în aer liber, spectatorii se delectraza cu povesti premiate în festivaluri si succese de casa din România, Ungaria, Franta, Germania, Norvegia, Spania, Marea Britanie, SUA, Canada sau Brazilia.

Citește mai mult >>>