Caută festivaluri:
Județ:
Oraș:
august 2016 >>
L Ma Mi J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Categorii:
Căutare după titlu:
Festivaluri în desfășurare:
Aristoteles Workshop - Baia Mare - (23.08.-24.09.)
București 2021 ACUM - București - (16.08.-16.09.)
Caravana Filmelor NexT - În mai multe orașe - (30.07.-23.08.)
Caravana filmelor TIFF - În mai multe orașe - (19.07.-11.09.)
CineImpact - București - (04.08.-18.09.)
Curs practic de Machiaj - București - (22.08.-23.08.)
Divan Film Festival - În mai multe orașe - (20.08.-28.08.)
Festivalul "Teatru, Stradă și Copil" - București - (14.04.-11.09.)
Festivalul "Vara magică" - București - (06.07.-24.08.)
Four Bones Quartet în turneu - În mai multe orașe - (21.08.-27.08.)
Nomad Global Village - Constanța - (09.08.-29.08.)
Simfonii de vară - București - (28.05.-25.09.)
Stagiunea estivală "VăraTic" - Mogoșoaia - (09.07.-04.09.)
Stagiunea muzicală estivală - București - (03.06.-25.09.)
Școala de vară Antipa - București - (04.07.-09.09.)
UNDERCLOUD 2016 - București - (22.08.-31.08.)
Vacanța de vară cu Excelsior - București - (17.06.-04.09.)

august 2016


septembrie 2016


octombrie 2016


noiembrie 2016


Recomandări festivaluri

Caravana Filmelor NexT

(În mai multe orașe, 30 iulie - 23 august)

Pentru a sărbători împreună cea de-a zecea ediție a Festivalului Internațional de Film NexT, cinefilii sunt așteptați la picnic în iarbă verde și cinema sub clar de lună în grădini, parcuri, pajiști și alte spații neconvenționale din orașele lor. Anul acesta, Caravana a pregătit o selecție de 24 de filme scurte și se oprește pentru un picnic urban în 10 orașe.

Citește mai mult >>>

Festivalul "Vara magică"

(București, Ateneul Român, 6 iulie - 24 august)

În fiecare seară de miercuri. Orchestra Română de Tineret, Orchestra de Tineret a Portugaliei, Orchestra Sinfonietta si Orchestra Junior, alături de celebri dirijori și soliști români și străini vor atrage publicul la Ateneu și în această vară, pentru al cincilea an la rând. Organizat în această formula din anul 2012 Festivalul "Vara Magică" a devenit un reper cultural de nivel internațional privitor la modul de petrecere a timpului, mult așteptat de bucureștenii care petrec o parte a verii în capitală, precum și de un număr tot mai mare de turiști. Lanto Communication, singurul generator constant de proiecte de mare anvergură, la nivel de orchestră simfonică de mari dimensiuni, cu mari dirijori și soliști de foarte înalt nivel, propune an de an această serie de concerte de elită în lunile iulie și august.

Citește mai mult >>>

Four Bones Quartet în turneu

(În mai multe orașe, 21 - 27 august)

Cvartetul de tromboane Four Bones a fost înființat în anul 2002 de patru tineri dedicați instrumentelor lor deosebit de elegante, toți absolvenți ai Academiei de Muzică din Budapesta. În cei peste 10 ani de existență cvartetul Four Bones din Ungaria a concertat în numeroase țări ale lumii, concertele formației desfășurându-se în săli pline. Băieții de la Four Bones Quartet: Magyar Péter, Gáspár Olivér, Angyal János și Gyetvai Péter reprezintă Ungaria la evenimente importante din străinătate și continuă să fie invitați permanent și în Asia.

Citește mai mult >>>

Divan Film Festival

(Craiova, Port Cetate, 20 - 28 august)

Divan Film Festival (Divanul Degustătorilor de Film și Artă Culinară), eveniment dedicat filmului și bucătăriei din Balcani, are loc în anul acesta în perioada 20 - 28 august la Craiova și în Portul Cultural Cetate din județul Dolj. La Craiova, proiecțiile au loc în aer liber, în Centrul Vechi, sâmbătă și duminică, 20 -21 august, după care festivalul se desfășoară, în continuare, pe malul Dunării, în pitorescul Port Cultural Cetate. Ca în fiecare an, au loc și concerte și demonstrații culinare. "Povești urbane din Balcani", tema acestei ediții unește sub aceeași umbrelă peste 30 de filme - lungmetraj, scurtmetraj și documentare - plus un simpozion.

Citește mai mult >>>

Filmul de Piatra

(Piatra Neamț, 25 - 28 august)

Între 25 și 28 august 2016 veți găsi filme, muzică, ateliere, voie-bună și mulți voluntari prietenoși la Cinema Dacia, Curtea Domnească Piatra Neamț, Ceainăria Teaz, La Caiace și în alte locuri. Programul include și o seară-maraton, într-un loc spectaculos, accesibil cu telegondola: platoul din vârful muntelui Cozla. În cadrul acestei seri, publicul se poate bucura de concerte live și de proiecții de film. Programul se încheie doar după răsăritul soarelui.

Citește mai mult >>>

Nomad Global Village

(Constanța, 9 - 29 august)

Constanța este recunoscut a fi orașul cu cel mai mare număr de minorități din România și se bucură de o lungă istorie de conviețuire și înțelegere multietnică. Filmele din selecția oficială a festivalului sunt în marea lor parte vorbite în limbile minorităților din oraș - rusă, greacă, bulgară, germană, etc. În cele 15 filme apreciate la cele mai importante festivaluri de film și de publicul din toată lumea, de-alungul anilor, pot fi urmăriți actori extraordinari precum Anthony Quinn, Nikita Mikhalkov, Harvey Keitel, Birol Unel, Romain Duris, Irene Papas, Claudia Cardinale, Ralph Fiennes sau Omar Shariff. Dincolo de dimensiunea istorică regăsită în unele dintre filme, Piața Ovidiu se umple de muzica, energia și poezia lor.

Citește mai mult >>>

Festivalul Internațional de Teatru Independent UNDERCLOUD 2016

(București, Hanul Gabroveni, 22 - 31 august)

Manifestarea propune publicului zeci de spectacole și evenimente culturale din țară și din străinătate. Anul acesta, pe lângă spectacolele din România, aflate în competiție sau incluse în secțiunea "Invitați", festivalul aduce șase producții teatrale din șase culturi diferite. Spectacole din Anglia, Franța, Grecia, Republica Moldova, Rusia și Israel se vor juca pe scenele de la ARCUB Gabroveni, noua gazdă a Festivalului UNDERCLOUD.

Citește mai mult >>>

Lună Plină - Festivalul Filmului Horror & Fantastic

(Biertan, 25 - 28 august)

Timp de patru zile, în satul pitoresc din Transilvania, fanii genului se delectează cu povești de groază, petreceri, ateliere fantastice, vânători de fantome, jocuri de tip "escape room" și bunătăți din zonă, la târgul de produse tradiționale. Filmele sunt proiectate în Grădina Mélies, Cinema Vertigo și Sala Karloff, iar festivalul se încheie, cum o cere tradiția, cu musicalul "The Rocky Horror Picture Show", care împlinește 41 de ani. Una dintre noutățile ediției este competiția de scurtmetraje horror & fantastice, care revine în programul "Lună Plină" alături de secțiunea competitivă de lungmetraj. Publicul decide, ca în fiecare an, cine pleacă acasă cu trofeul.

Citește mai mult >>>

GreenSounds Festival

(București, Parcul Herăstrău, 26 - 28 august)

Festivalul cu intrare liberă facilitează accesul la cultură și celebrează Capitala prin dans, muzică și diversitate culturală, în deplin acord cu identitatea urbană a acesteia. Având invitați peste 50 de artiști și trupe de top din țară și din străinătate, GreenSounds a devenit o nouă tradiție culturală a Capitalei, înregistrând de-a lungul celor două ediții un public de aproximativ 60.000 de persoane.

Citește mai mult >>>

Jazz at Bran Castle

(În mai multe orașe, 26 - 28 august)

Și ediția de anul acesta a festivalului își propune să reunească mai mulți artiști care nu au mai concertat în România sau în cadrul festivalului și, după caz, în componența în care vor concerta cum ar fi: pianistul italian Giovanni Ceccarelli, care va concerta atât solo cât și alături de bandoneonistul italian Daniele di Bonaventura într-un inedit Duo, orgă și bandoneon; Giovanni Guidi Trio, introspectivul pianist italian fiind acompaniat de contrabasistul american Thomas Morgan și bateristul portughez Joao Lobo. În același context se înscrie și Phronesis, un trio danezo-britanic-norvegian, protagonist al mai multor premii în ultimii ani, care revine în România pentru a-și promova albumul "Parallax" nou apărut în luna aprilie 2016.

Citește mai mult >>>

Festivalul Internațional de Teatru Independent UNDERCLOUD 2016

(București, Hanul Gabroveni, 22 - 31 august)

În 2016, UNDERCLOUD nu sărbătorește doar nouă ani de existență, ci și trei ediții internaționale. UNDERCLOUD - Festivalul Internațional de Teatru Independent, care se va desfășura în perioada 22 - 31 august 2016, la București, va propune publicului zeci de spectacole și evenimente culturale din țară și din străinătate. Anul acesta, pe lângă spectacolele din România, aflate în competiție sau incluse în secțiunea "Invitați", festivalul aduce șase producții teatrale din șase culturi diferite. Spectacole din Anglia, Franța, Grecia, Republica Moldova, Rusia și Israel se vor juca pe scenele de la ARCUB Gabroveni, noua gazdă a Festivalului UNDERCLOUD.

Citește mai mult >>>

Stagiunea estivală "VăraTic"

(Mogoșoaia, Palatele Brâncovenești, 9 iulie - 4 septembrie)

Organizată de Teatrul Ion Creangă și Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, stagiunea estivală "VăraTic" se desfășoară în perioada 9 iulie - 4 septembrie a.c. și include o serie de producții dedicate copiilor cu vârsta peste 4 ani, special alese pentru a transforma experiența vizionării unui spectacol de teatru într-o călătorie presărată cu povești neconvenționale. Tinerii spectatori vor avea astfel ocazia să exploreze lumile imaginate de artiștii Teatrului Ion Creangă: de la teatru interactiv într-un spațiu de joc miniatural ("Cartierul poveștilor"), la numere de teatru-circ ("Clowns"), de la aventuri muzicale cu destinația Polul Sud ("Pinguinii melomani"), la călătorii interplanetare pe acorduri de chitară ("De-a Micul Prinț").

Citește mai multe >>>

Vacanța de vară cu Excelsior

(București, Parcul Bazilescu, 7 iunie - 4 septembrie)

Teatrul Excelsior vă invită într-o aventură de vară, gândită cu grijă pentru a-i face pe cei mici și pe cei mari, deopotrivă, să savureze fiecare weekend al verii, după plac. Așadar, în această perioadă, în fiecare sfârșit de săptămână, în Parcul Bazilescu, publicul doritor va putea vedea spectacole de teatru, dans, muzică, balet, precum și proiecții de filme în aer liber. Atelierele de joacă pentru cei mici și concursurile cu premii sunt doar câteva dintre surprizele cu pe care vi le-au pregătit organizatorii.

Citește mai mult >>>

Caravana filmelor TIFF

(În mai multe orașe, 19 iulie - 11 septembrie)

Caravana Filmelor TIFF îsi reia drumul prin tara, în aceasta vara, proiectând câteva dintre cele mai apreciate filme din ultimul an în circa 15 orate. Un proiect cu traditie, initiat pentru a suplini lipsa cinematografelor, Caravana continua cu succes pentru al saptelea an, peste 33.000 de spectatori urmarind filmele în 2015. Din iulie pâna în septembrie, pe un ecran gonflabil urias, în aer liber, spectatorii se delectraza cu povesti premiate în festivaluri si succese de casa din România, Ungaria, Franta, Germania, Norvegia, Spania, Marea Britanie, SUA, Canada sau Brazilia.

Citește mai mult >>>

Festivalul Internațional "Teatru, Stradă și Copil"

(București, 14 aprilie - 11 septembrie)

Copiii, adolescenții și adulți vor putea viziona, în cadrul celei de-a 5-a ediții a Festivalului Internațional "Teatru, Stradă și Copil", o gamă diversificată de spectacole susținute de trupe de teatru de stat dar și de companii independente din cele mai importante orașe din țară (București, Constanța, Botoșani, Bacău) dar și din străinătate (Praga, Beijing, Budapesta, Chișnău, Barcelona). Scopul Festivalului Internațional "Teatru, Stradă și Copil" este acela de a facilita accesul copiilor la spectacole, motiv pentru care Teatrul Itinerant Țăndărică se va afla, pe toată perioada verii, în cele mai importante parcuri din București.

Citește mai mult >>>

CineImpact

(Câmpulung Muscel, 4 august - 18 septembrie)

În perioada 3-18 septembrie 2016 aveți șansa să vă alimentați adrenalina creativă în cadrul Academiei de Film CINEIMPACT, un program internațional de Art&Social Cinema dedicat documentarului creativ și inovării în domeniile ficțiunii, non-ficțiunii, antropologiei vizuale și activismului social. Programul are loc în Câmpulung-Muscel, areal ales pentru patrimoniul său excepțional, suspendat magic între ruralul old-fashion și urbanul post-industrial. Cei mai buni 12 tineri studenți și profesioniști sunt invitați să participe timp de 15 zile la aventura creativă CINEIMPACT.

Citește mai mult >>>

Stagiunea muzicală estivală

(București, Parcul Alexandru Ioan Cuza, 3 iunie - 25 septembrie)

Bucureștenii vor avea parte de 51 de concerte din diferite genuri muzicale. Toate producțiile vor fi live și se vor organiza în Parcul "Al I. Cuza", la foișorul de lemn, acces din str. Baba Novac, intersecție cu str. Cîmpia Libertății. Astfel, concertele de vineri se vor desfășura în intervalul orar 20:30 - 21:30 și vor cuprinde concerte de muzică folk, jazz-blues, rock acustic. Spectacolele organizate în zilele de sâmbătă și duminică vor avea loc în intervalul orar 18:00 - 20:00 și vor cuprinde: muzică populară românească, muzică românească veche, piese celebre din muzica universală, fanfară, muzică de film, muzică de promenadă, valsuri, polci etc.

Citește mai mult >>>

Aristoteles Workshop

(Baia Mare, 23 august - 24 septembrie)

Aristoteles Workshop este dedicat tinerilor din întreaga Europă, cu experiență în domeniul regie, imagine și montaj, fiind un atelier anual de film documentar în care profesioniști ai industriei filmului european îndrumă 12 tineri în crearea propriului documentar. Programul oferă participanților un triplu beneficiu: să învețe, să producă un film și să fie promovați ca cineaști. Grupați în patru echipe a câte trei participanți internaționali - un regizor, un operator și un monteur - ei au la dispoziție 30 de zile pentru a finaliza un film documentar de maximum 30 de minute. Evaluarea proiectelor esterealizată în fața unui juriu format din profesioniști internaționali la sfârșitul workshopului.

Citește mai mult >>>