Madagascar

Madagascar
Statele Unite ale Americii, 2005, film de animație, color, 80 minute (AP)

regizor: Eric Darnell, Tom McGrath
scenarist: Mark Burton, Billy Frolick
muzica: Hans Zimmer
producător: Teresa Cheng, Mireille Soria
monteur: Mark A. Hester

Distribuția: 
Ben Stiller (voce Alex, Leul)
Chris Rock (voce Marty, Zebra)
David Schwimmer (voce Melman, Girafa)
Jada Pinkett Smith (voce Gloria, Hipopotamul)
Sacha Baron Cohen (voce Julian)
Cedric the Entertainer (voce Maurice)
Andy Richter (voce Mort)
Christopher Knights
Leul Alex este regele junglei urbane, adică al Grădinii Zoologice din New York situate în Central Park. Îi place că este în siguranță, că este admirat. El și prietenii săi - zebra Marty, girafa Melman și hipopotămița Gloria au trăit toată viața lor în ignoranța pe care captivitatea o dă. Nemuțumit însă că trăiește singur de prea multă vreme și habar nu are cum arată lumea de dincolo de hotarele Grădinii, Marty (ajutat de niște pinguini inteligenți și inventivi) evadează, cu intenția inițială de a se întoarce până în zori. Pe la miezul nopții, Alex, Melman și Gloria descoperă dispariția prietenului și decid să plece după el ca să-l aducă înapoi înainte ca cineva să se prindă că lipsește. Chiar și în New York, un leu, o girafă și un hipopotam colindând pe strărzi și alergând prin stațiile de metrou atrag atenția în mod categoric.

Cei trei îl găsesc pe Marty și reușesc să-l tragă în stația de metrou Grand Central Station, dar, înainte de a lua trenul către Zoo, sunt toți patru prinși, băgați în containere și încărcați pe un vapor cu destinația Africa. Pinguinii sabotează vaporul și astfel eroii noștri se trezesc naufragiați pe exotica insulă Madagascar. Acum acești new yorkezi trebuie să supraviețuiască în sălbăticie și să descopere adevăratul înțeles al expresiei " afară e o junglă".


Ca atâtea filme, mai ales desene animate, și "Madagascar" vorbește de sentimente puternice, nevoia de comunicare, dragoste, de apropiere. Tehnica e puțin diferită de alte desene, fundalul luxuriant și verde amintind puternic de tablourile pictorului post-impresionist Henri Rousseau zis Vameșul).
Umor și gag-uri pe săturate. Delicios!Data premierei:  29 iulie 2005
Linkuri:
Pagină oficială
IMDb